Sevärdheter i EbeltoftEbeltoft erbjuder många sevärdheter

Detta är bara några av de många sevärdheterna som finns i Ebeltoft

Det finns mycket att välja på inom en liten radie när det gäller sevärdheter i Ebeltoft, eftersom staden är full av intressanta platser, oavsett om du gillar historia, konst, natur eller det enkla nöjet av att beundra stadens vackra omgivningar.

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland är en nöjespark som erbjuder en ny attraktion varje år. På den här femstjärniga nöjesparken finns Piraten – Danmarks längsta och snabbaste berg- och dalbana, som når 32 meter över den nya attraktionen Piratland och tar kurvorna i en hastighet på 90 km/h. På Djurs Sommerland finns det fler än 60 roliga attraktioner

Kattegatcentret

I de många stora och små akvarierna på Kattegatcentret finner man omkring 130 olika arter. Här finns allt från små kräftdjur till stora tropiska hajar. I och med att det inte är mer än 6 cm mellan dig och sandtigerhajarna i undervattenstunneln kommer du verkligen nära hajarna på Kattegatcentret. Det är ett fantastiskt tillfälle att få sig en närmare titt på hajarna och rockorna i den enorma hajtanken.

Ree Park – Ebeltoft safari

På Ree Park kan du ge dig ut på jeepsafari med guide och verkligen få en känsla för hur det är på savannen med giraffer, zebror och en mängd andra spännande djur. Du kan även titta på svartbjörnar och bisonoxar på den nordamerikanska prärien, vandra bland lamorna i det sydamerikanska pampasområdet, rida på Asiens kameler och stifta bekantskap med de stora älgarna på det europeiska låglandet.

Fregatten Jylland

Fregatten Jylland är världens längsta träfarkost och den finns i närheten av Ebeltofts centrum. Skeppet byggdes 1860 och deltog 1864 i slaget om Helgoland. 10 år senare blev det ett kronskepp och var en del av flottan fram till 1908. Fregatten Jylland är en unik maritim turistattraktion som är omgiven av de små och stora träbåtar som dagligen lägger till i småbåtshamnen för att ta del av den behagliga atmosfären.